Pettson & Findus blev succé

IMAG3160 (800x506)

Igår gjorde vi en upprepning av lördagens utflykt och for till Rönninge by dit Pettson och Findus skulle komma på besök. Och vilken succé. Solgassande sommarväder och vi hade turen att få en plats i skuggan under äppelträdet. Och fullt med små och ivriga barn i gröngräset skapade en riktig teaterkänsla. Vilde, 4,5, har varit på teater några gånger, men för Saga, 1,5, var det urpremiär. Och fattar ni, hon satt i princip klistrad och fullkomligt fascinerad i nästan en timme! Jag har sett Pettson och Findus tidigare, vid Julita gård i närheten av Katrineholm och det var ganska lamt. Men den här duon med Sven Hedman och Fanny Wistrand var verkligen suverän. De involverade barnen lagom mycket och fick med sig både större och mindre barn. Saga förundrades av kostymbytena – Findus som blev en höna och sen en gädda och Pettson som förvandlades till Gustavsson. Och hon hoppade och klappade i händerna till musiken. Vilde lyssnade mer uppmärksamt och kände igen berättelserna från böckerna och satt och ”genomskådade” att det minsann var samma skådespelare som spelade Pettson och Gustavsson. Hur som helst, första teaterföreställningen ihop med båda barnen blev succé. Fatta att jag har så stora barn att vi kan gå på en timmes teaterföreställning ihop. Galet. Men mest underbart.

Hade tyvärr bara mobilkameran nu igen:

IMAG3151 (800x468)

Många barn var det, så vi fick kolla med giraffhalsar alla tre.

IMAG3167 (484x800)

IMAG3178 (505x800)

Och sen fikapaus under skogspromenaden tillbaka till bilen. Visst ser de stora ut barnen? Låter så klyschigt, men tiden går verkligen fort.

2 thoughts on “Pettson & Findus blev succé

  1. Hej! Findus här, dvs Fanny Wistrand. Tack för de fina orden:D Det värmer. Kul att ni kom och kul att ni gillade vår företställning. Allt gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s