Inse sitt värde, våga välja guldkanten

dagens kopp i skogen (545x800)

Dagens kopp. En skogskopp. Eftersom den är rak och inte V-formad, som så många småblommiga koppar, står den stadigare på backen. Finfint.

Nä, dricka ur termosmuggen, det är verkligen inte detsamma. Hellre en loppiskopp, som en har råd att tappa i backen, och oftast landar den ju mjukt i mossan. Kaffet smakar så mycket bättre i skogen, och så mycket bättre i en riktig kopp. Och jag vägrar numera tumma på njutningen ens det minsta lilla, om jag inte nödvändigtvis måste för att faktiskt hinna med att njuta. Det där med att prioritera. Men om en kan få det bättre, varför nöja sig med det sämre? Det hoppas jag att mina barn ska få med sig i livet, att de är värda det allra bästa och aldrig ska tro att de inte kan få bättre eller nöja sig med något de inte mår fullt ut fantastiskt av. Inte att en måste prestera på någon särskild nivå eller ha en massa materiell rikedom eller så, utan att inse sitt eget värde, att en inte måste nöja sig med en kopp halvblaskdaskigt snabbkaffe, när en kan få en kopp rykande, underbar espresso. På alla plan i livet. Jag hoppas att de ska ha självkänsla nog att välja bort det som gör dem ont eller inte fullt ut gott och att de ska ha kraft och mod och kärlek att unna sig den lilla guldkanten i såväl stort, som smått.

2 thoughts on “Inse sitt värde, våga välja guldkanten

  1. Ja och utöver att sträva efter ngt bättre, så handlar det väl också om att se ”guldkanten” i det som är. Inte att acceptera sånt som är dåligt, men att lyfta fram det positiva i det som är och som en inte kan påverka. Men att samtidigt sträva vidare. Det där blev kanske lite rörigt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s