Att ta sig för pannan, tänka på sådana där avskrapsfnas och sen lite choklad på det

trött (545x800)

Ibland passar det lite bättre än annars att ta sig för pannan. Som när disken har krupit upp ur diskhon och hopar sig på bänken och när lilla ungen gnäller frustrerat för att hon inte lyckas pilla loss de intorkade frukostresterna från golvet och när en står där i sina skitiga mysisbyxor och väntar på att middagen, det vill säga det kokta ägget, ska koka sig klart och är glad att kroppsodörer inte syns på bild och när en inser att kaffet börjar sina i plåtburken och när en panikartat letar efter vilda bebin, som knappt går att urskilja i röran på golvet – just då är det lätt att sucka åtminstone något sånär djupt.

Bra saker att göra när det känns lite motigt:

  • Googla på roliga ord, som gammaldags kraftuttryck. Vad sägs om avskrapsfnas (avskum), talglymmel (otrevlig fetknopp) eller det absolut bästa örontasslare (skvallrare)? Nog var det åtminstone lite bättre förr?
  • Hitta på en ny lek med barnen – helst något i stil med Rymdvarelser har anfallit och attackerat mamma, som nu är ”död” och måste ligga alldeles stilla i soffan i väntan på att superhjältebarnen har räddat världen genom att klara en massa svåra uppdrag och gåtor som går ut på att plocka upp och sortera och organisera infernot på lägenhetens alla golv – först då kan de återuppväcka mamma, som då gärna läser en saga.
  • Ät choklad. God choklad. Det är fullkomligt värdelöst att äta inte så god choklad. Ät hellre lite god choklad än mycket äcklig. Men allra bäst är såklart att äta mycket av den goda.

2 thoughts on “Att ta sig för pannan, tänka på sådana där avskrapsfnas och sen lite choklad på det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s