Genus handlar inte om att ta ifrån, det handlar om att ge

Här kommer några eminenta lästips!

Här, så himla klockrent. Anna Kaagaard Kristensen reder ut både det ena och andra när det gäller att försöka vara en könsmedveten förälder. Och nej, det handlar inte om att ta ifrån barnen någonting, utan om att ge dem fler möjligheter, att minska begränsningarna och öka valfriheten.

Och på temat att ge barnen fler möjligheter, vill jag gärna tipsa om Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två! : om genusfällor och genuskrux i vardagen av Kristina Henkel och Marie Tomicic. Många konkreta tips. En bok som borde delas ut redan på mvc eller förlossningen och som definitivt borde finnas i alla förskolors fikarum.

Och måste bara tipsa om Olika förlag, som ger ut helt suveräna barnböcker (bland annat), som utmanar stereotyper och normer. Vidgar vyerna. Eller egentligen kanske mest speglar verkligheten lite mer som den faktiskt ser ut, för alla. För övrigt samma förlag som gett ut boken ovan. Vi har bland annat ABC-boken Magic, Cilla & Baby hemma. Den är för lite äldre barn än mina, men min 4-åring har gillat den sedan han var pytteliten. Vad sägs om A som i Annorlunda, F som i Fis och S som i Snippa och Snopp tex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s