Det här med bordsskick

bordsskick (577x800)

Ja, det här med bordsskick. Min 11-månaders äter mycket och gärna. Helst med tårna i skålen. Hur gör ni andra som har småbarn – hur mycket kräver ni av dem vid matbordet?

4 thoughts on “Det här med bordsskick

 1. Hej har precis hittat hit. Kul att läsa om andras barn när man själv har små i liknande ålder.

  Så bordskick (eller snarare oskick?). Min 2,5 åring får godkänt så länge han äter, bestick, fingrar, tårna (har han nog inte testat vad jag minns) skulle alla vara okej. Det är däremot INTE okej att kasta maten över hela golvet, vända upp och ner på tallriken, lägga maten i vattenglaset, hälla vatten på tallriken, hälla vatten över sig och halva bordet/köket (med flit), spotta ut mat hej vilt åt alla håll (det är okej att spotta ut något man inte vill ha på kanten av sin egen tallrik, inte på andras tallrikar) och det är heller inte okej att kasta sig fram och sno godbitarna från någon annans tallrik. Det tycker vi är rimliga krav men det blir ändå många tillsägningar per mattillfälle.

  Vår snart 1åring får nog göra som hon vill tror jag. Hon har ingen tallrik utan matas av oss eller får småbitar att plocka med på brickan som sitter fast i stolen (ikeas antilop). Hon skulle nog inte heller få kasta mat hejvilt omkring sig. Men hon har inte visat så mycket tendenser till det (ännu). De är verkligen helt olika mina två små monster. =)

  • Kul att du hittat hit 🙂
   Jag försöker ofta hålla det hela i styr, en stund. Men oftast inser jag att jag måste välja mellan det och att själv få äta. Så där sitter en och äter och läser tidningen tills en sked äggröra landar på glasögonen och skymmer sikten. Ungefär.

 2. Jag är glad om han äter. Han hatar sin stol, verkligen hatar. Ibland sätter vi honom på vanlig stol, ibland sitter han på golvet, oftast går han omkring… Jag tänker att det kommer med tiden, det viktiga är att han äter.

  • Ja så tänker jag med – att de ska få i sig mat och framförallt ha en positiv känsla kring maten. Och så har jag två disktrasor i köket – en för bordet och en för golvet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s