Babymassage, men inte för babyn

blogg fotmassage (591x800)

Det finns ett stort utbud av yoga, massage och andra spabehandlingar här runt Mandrem och Arambole, till en kostnad motsvarande ungefär en stor latte på stan hemma. Och att resa med bebis behöver inte vara ett hinder för en avslappnande massage. Idag somnade Saga i bärselen under en promenad på stranden alldeles i närheten av Heritage Kerala Ayurveda Health Center and Spa. Kanske inte helt optimalt och inte läge för en rygg- eller helkroppsmassage med sovande bebis i bärselen, men jag chansade och 40 minuters fotmassage gick fint! Hon vaknade någonstans bland de vänstra småtårna, men blev mest förvånad av den nya miljön och satt nöjd i mitt knä och konverserade massören resten av tiden.

Fotmassage är för övrigt ett bra alternativ till helkroppsmassage. I fötterna slutar mängder av nerver som är länkade till övriga kroppen, så genom att stimulera olika punkter i fötterna ska det även påverka organ i resten av kroppen. För egen del tycker jag verkligen att det stämmer. Det här låter antagligen flummigt, men ofta kan jag känna i fötterna om jag ska få mens eller om jag har någon obalans i kroppen. Jag kan bli öm och få värk på specifika punkter i fötterna. Testa själv nästa gång du ska ha mens att trycka lite lätt på insidan av foten/hälen, snett nedanför fotknölen (alltså inte under foten). Den punkten ska vara kopplad till livmodern. Var förberedd på att det kan vara riktigt ömt om du hittar rätt punkt, för att sen inte kännas alls vid en annan tid i månaden.

Idag fick jag hur som helst en good enough variant av ”helkroppsmassage” genom fötterna. 400 rupees, ca 50 kr, och det var utan att pruta, alltså att betrakta som dyrt. Men verkligen ett trevligt och förtroendegivande ställe.

Obs. Jag har ingen dold reklam här. Mina kommentarer om produkter eller butiker är mina egna omdömen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s