Indisk tid

blogg2 (800x531)

Alla nya intryck tar på krafterna

Ursäkta frånvaron! Här går allt lite långsammare. Internet, servicen, hjärnan – det är säkert närmare 40 grader, i skuggan. Det enda som inte går i sakta mak är trafiken. Och här är det ändå mycket lugnare och tryggare än i Dehli där jag bodde rätt länge sist. Men med bebis känns trafiken minst tusen gånger värre. Första kvällen kändes det mesta lite skräckinjagande; ödlor på toaletten, megastora gräshoppor som bokstavligen kom påhoppandes, potentiella vägglöss, smuts och skit.

Ett par dygn senare har vi börjat hitta den indiska tiden och takten här i Mandrem i norra Goa. Och Saga, 10 månader, och jag börjar hitta en ny lunk tillsammans. Första dygnen var inte direkt sitta på restaurang och sippa paraplydrinkar, solbada och softa. Är det svårt att hinna äta med bebis i sin trygga hemmiljö, är det inget som säger att det är enklare intill Arabiska havet där synen på barnsäkerhet är en annan.

Men nu njuter vi alltmer. Dubbelt upp. För det är himla häftigt att upptäcka ett nytt ställe med bebis. Att se och känna sanden, stranden, vågorna, värmen för första gången. Saga börjar plaska försiktigt i vågorna och inte bara titta alldeles överväldigad. Jag låter henne smaka på mer än den medsläpade barnmaten.

Det gäller att följa solen och framförallt Saga. Annars blir det överhettning och kaos. Amning är toppen. På flyget, på bussen, i bärselen när en hamnat mitt i ett äventyr när det egentligen är middagstid. Dessutom är det  bakteriefritt. Men det är svårt att dricka för två och kompensera för hettan ute. Samtidigt som det är helt rätt plats med alla goda juicer, lassies(typ smoothies) och limesodas(med både socker och salt – gott och perfekt vätskeersättning). Nu måste vi gå och ta ett dopp innan solen går ner. För då blir det verkligen svart.

One thought on “Indisk tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s