Bära bort öronvärk

DSC_0119 (658x800)

Öroninflammation som värker sönder trumhinnor. Barnskrik som spräcker grannars glas. Ungefär.

Under dagen hade jag vanliga vilda och glada bebin här hemma. Men framåt kvällningen kommer den där andra bebin krypandes, sedan några dagar. Jag har inte själv haft öroninflammation, men som jag förstår det värker det som värst när en ska ligga ner. Inte så lätt att sova då. Och det är inte alltid det funkar att höja huvudändan i sängen. Här resulterar det bara i att barnet hasar sig ner och hamnar helknasigt nedanför upphöjningen. Men, det finns bot. Bärselen. Den är grejen.

Lite svårt att sitta och jobba och bibehålla någon slags sund ergonomisk position framför datorn med barn i sele däremot, men det är väl sånt en får ta. För efter förkylningar-feber-förkylning igen och öroninflammation som har avlöst varandra, varvat med nya tänder och någon slags separationsångestfas, senaste veckorna, måste jag verkligen jobba i natt. Ett höj- och sänkbart arbetsbord vore verkligen på sin plats nu, för bebis vill gärna bli gungad och dansad för att somna om då och då. Men det finns en lösning till allt – ett trådlöst och ganska nätt tangentbord att hålla i ena handen och så skriva med den andra samtidigt som en står upp och dansar, är ett tips. För det är ju säkert ett relevant tips som de flesta kan ha nytta av just ikväll, eller hur.

Det här kvalificerar nog för övrigt som Dagens Multitasking: Lindra öronvärk, dansa, söva barn, hålla tangentbord, skriva och åtminstone försöka tänka samtidigt. Lyckades inte fånga på bild däremot.

2 thoughts on “Bära bort öronvärk

  1. Hehe laptopen på höga byrån och bebis på magen (eller bara tallriken med mat på höga byrån och bebisen på magen) har jag testat många många gånger. Trådlösa hörlurar på det och man kan iaf titta lite på favoritserien medan man ”dansar” natten lång för att hålla bebis sovande. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s