Bibliotek. Så Himla Bra.

bibl d (620x800)

Idag klev vi av bussen en hållplats senare och tog en sväng förbi den absoluta favoritplatsen, vårt lilla mysiga bibliotek. Vi lämnade tillbaka förra helgens film och lånade två nya. Böcker har vi fortfarande en hög kvar att läsa sedan förra besöket. Begränsning, brukar vara ordet när vi kliver in på bibblan. För det finns fler än en i familjen som annars går bananas. Och maxbelastningen för varukorgen under barnvagnen är ju faktiskt inte mer än ca 5 kg har jag för mig…

Det bästa med bibliotek: Hur mycket böcker och filmer som helst, helt gratis. Ofta finns det små mysiga läshörn att ta en paus i. Barnen tycker det är helt fantastiskt roligt att bläddra och rota runt och välja och vraka i hyllor, backar och på boksnurror. (För övrigt är det där med att lägga böckerna i backar, i stället för att ställa dem i hyllor, en lösning som jag kopierat till barnrummet. Tidigare var det alltid kaos bland böckerna och de låg huller om buller och sidor gick sönder osv. Mycket lättare för små barn att lägga tillbaka dem i backar.) Dessutom är det spännande och viktigt och skoj att själv få låna sina böcker, antingen elektroniskt eller över disk. Åtminstone här på vårt lokala bibliotek är personalen helt fantastisk och bemöter barnens entusiasm på ett toppensätt. Jag hoppas att sådana här små bibliotek får finnas kvar. Jag tror det är en viktig del i att öppna upp för läsglädje för barn. Och dessutom, hur många barn har inte haft biblioteket som trygg tillflyktsplats när livet har krisat på andra håll? Bibliotek är så mycket mer än en samling böcker.

De här filmerna valde Vilde, snart 4 år. En katt i Paris verkar vara lite läskig, så den får vi nog titta på tillsammans. Mumintrollens farliga midsommar får han kolla på om han vaknar ”för tidigt” i morgon bitti – mitt sätt att förhoppningsvis lyckas köpa mig kanske en hel värdefull timmes längre sömn. Om inte bebis också vaknar förstås. Återkommer med recensioner av filmerna.

film helgen (800x425)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s