I stället för bil – överlevnadskit i mörker och kyla

Även om det äntligen börjar bli lite ljusare ute, så är det fortfarande några mörka seneftermiddagar och kvällar kvar. Vi har en bit till förskolan och har traskat, ”pulkat”, sprungit och väntat på bussar i trafikerade miljöer hela vintermörkret igenom. Ganska läskigt med en busig nästan 4-åring och en barnvagn bland alla bilar, när en själv är en trött segdeg utan optimal reaktionsförmåga.

Här listar jag det som har varit vårt överlevnadskit under hösten och vintern sedan vi blev utan bil (detta publiceras med risk att framstå som den mest präktiga och skraja, men åh så smarta, familjen):

DSC_0202 (640x462)Är det inte sjukt läskigt att köra barnvagnen rakt ut i en mörk och slirig gata mitt i rusningstrafiken? Med de här vattentäta LED-lamporna i silikon (de rosa i bilden) syns vagnen däremot mycket bättre. De är också toppen att fästa på ryggsäcken, hundkopplet eller rullatorn. Uppfyller även kraven för cykelbelysning.

De går att ställa i tre lägen för fast eller blinkande ljus. Den ena lyser vitt och den andra rött. De som jag har heter Visualight och säljs i tvåpack för 149 kr hos tex Jollyroom. Det finns även gröna, svarta och blå. Jag har även sett liknande och lite billigare varianter hos Clas Ohlson.

reflexvästFör att göra det större och busiga barnet synligt där på busshållplatsen införskaffade jag en sådan här reflexväst på Clas Ohlson för 39 kr. Guld värt. Och barnet själv tycker att den är heltuff och de har ju liknande på förskolan. Festligt värre att ha en Egen.

För mig – präktiga kängor. Ger inte någon hipp och snajdig känsla, men det är antingen detta eller pensionärsbroddar, alternativt en dubbdäckad bil som gäller, om en ska upp för en kulle med barnvagn i ishalka. Min insikt om rediga skodon fick jag efter ett pinsamt och misslyckat försök att skjuta barnvagnen uppför den hala backen till vårt hus, med blanka sulor på fötterna, när mitt stora barn var litet. Jag fick be en granne om hjälp. En granne med en chiuaua. Även en chiuauauägare hade gjort ett mindre chickt och mer praktiskt val av skor och kunde på ett kick skjuta min vagn uppför backen, medan jag och chiuauan fick trippa efter. Det händer inte längre.

kängor

Jag älskar de här hikingkängorna från The North Face, som för övrigt är de första skor som jag inte får förfrysta, blå tår i. Stora som hus, men inte alls tunga. Och de är sådär praktiskt gummerade nertill, som förskolebarns allvädersstövlar, fast varmare, så det är bara att plaska på i vattenpölar också om lusten faller på. Jag hittade mina på Stadium förra året och de hänger lätt med ytterligare några säsonger.

vbMtyke9FFmnGW48Y77SnWGjG1gwT3eHTXpcdNycSX0

Och för att garantera att en överlever väntan på en försenad buss, en trött promenad hem från förskolan eller jobbet eller ett totalt dränage på energi efter för många extra amningar av bebis, har vi alltid en burk med äppelklyftor och en sådan här Raw Bite nötbar i skötväskan. Jag gör för övrigt en god hemgjord variant – återkommer med recept på det!

Obs. Jag har ingen dold reklam här. Mina kommentarer om produkter eller butiker är mina egna omdömen.

One thought on “I stället för bil – överlevnadskit i mörker och kyla

  1. Pingback: Rawfood nöt- och fruktbollar. Bästa mellis eller godis. | Ms Octopussy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s