Good enough semlor av gifflar

DSC_0103

Utan tid att baka egna semlebullar och utan lust att lägga 80 spänn på två semlor från bageriet, gjorde vi idag en supergod variant av det vi hade hemma. Superenkelt, suppersnabbt och superbilligt. Som bullar blev det gammelmormors söta gifflar som vi hade i frysen. Nästa gång ska vi använda de gamla saffransbullarna som finns kvar sedan Lucia.

Först gjorde jag ett snitt i gifflarna.

DSC_0069

För den som inte har någon mandelmassa eller som är lite extra ambitiös går det bra att göra egen. Men för att göra lite mer avancerade semlor är det bättre att kolla in Underbara Claras inlägg om det. Men annars kan en ta lite färdig mandelmassa och eventuellt blanda med en skvätt grädde och lite inkråm. Gifflarna var inte så stora så jag gröpte bara ur dem pyttelite. Det gick bra att mosa i mycket mandelmassa ändå. Vi använde Odenses lyx-mandelmassa med 60% mandel, som vi hade kvar en bit av sedan i julas. Den är inte lika söt och lite grövre än annan mandelmassa.

DSC_0081

Och så massor vispgrädde och lite florsocker på det. Klart! Det bästa med hemgjorda semlor är för övrigt att en kan få så mycket eller lite mandelmassa och grädde som en vill. Smidigt att anpassa för olika stora magar med andra ord. Bebis fick däremot nöja sig med mosad banan och lite grädde.

DSC_0136

Obs. Jag har ingen dold reklam här. Mina kommentarer om produkter eller butiker är mina egna omdömen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s