Bästa nässprayen för snorungar

DSC_0261

Obs. Jag har ingen dold reklam här. Mina kommentarer om produkter eller butiker är mina egna omdömen.

Mitt äldsta barn avskyr nässpray. Kanske för att vi genomlidit så många misslyckade försök med såväl näsdroppar som spraypumpar. Det är sjukt svårt att ge nässpray till en liten som sprattlar och vägrar. Och det trots att vi med äldsta barnet var två vuxna när han var bebis. När vilda bebin fick sin första förkylning fasade jag därför för hur jag skulle klara att både hålla fast henne, trösta och lyckas pricka rätt i näsan och inte spraya i typ naveln i stället.

Men det har inte varit något som helst problem. Tack och lov, eftersom hon nästan har varit konstant förkyld med en storebror i förskolan. Det här låter som värsta sortens reklam, men jag tycker faktiskt att den här sprayen är värd att lovordas. Den ska duscha in saltlösningen i näsan på ett lite mildare vis. Dessutom har den ett mjukare munstycke i gummi och med en kant som förhindrar att man kör in den för långt om barnet gör någon oväntad manöver. Men grejen är att de oväntade manövrarna har uteblivit. Min bebis protesterar inte alls på samma sätt mot den här som mot andra sprayer. Så jag gissar att hon faktiskt upplever den mildare.

Physiomer Baby Mist heter den. Innehåller endast sterilt och naturligt havsvatten. Går att använda även för spädbarn. Jag köpte den på ett apotek för 99 kr. Priset är den stora nackdelen. Samt att den endast håller en månad, men det beror väl på att den är fri från konserveringsmedel, vilket ju är en fördel.

Enligt instruktionerna ska en lägga barnet på rygg, vrida huvudet åt sidan och spraya i den översta näsborren. Sen vrida huvudet åt andra hållet och spraya i den andra näsborren. Jag lägger henne på sidan i mitt knät. Snorenkelt 😉

DSC_0231

Och snyt!

DSC_0225

 

2 thoughts on “Bästa nässprayen för snorungar

  1. Skönt att du hittat nåt som funkar så bra. Är för övrigt så fascinerad över hur du lyckats ta dessa bilder med självutlösaren! Eller har stora barnet blivit en fotografassistent redan? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s