Tvättlappar utan skit

Jag fattar inte alls grejen med våta tvättlappar/våtservetter för barn. Varför vill en tvätta ungarna med den skit (förlåt, ”vårdande ämnen”) som finns i de flesta våtservetter? Alltså jag förstår att en vill tvätta sina barn och att det är smidigt att ha med sig redan blöta tvättlappar. Och visst sägs de vara milda, kontrollerade och anpassade för barn. Men frågan är hur milda de egentligen är, som Lady Dahmer påpekar i sitt inlägg ”Vad är det som bränner i fittan egentligen?”

Jag fick sådana där färdiga tvättlappar i reklamväskan på BB. De var jättebra – att städa toaletten och badrummet med. De tog bort de svåraste kalkbeläggningar i ett svep (typ). Så nog funkar de att tvätta bort smuts med. Men mina barn har sällan kalkbeläggningar i rumpan. Så jag brukar blöta ner en bunt torra tvättlappar och ta med i en påse. De håller sig lagom blöta och fräscha minst en dag.

skötväska

Apenkelt är det. Och billigt dessutom.

tvättlappar

3 thoughts on “Tvättlappar utan skit

  1. Men alltså? Tvättlappar? Det här är kanske världens dummaste fråga, men här i Colombia har jag aldrig sett andra än färdigblötta + parfymerade (suck) våtservetter att tvätta bebisrumpan med. Det finns alltså typ torra tvättlappar att köpa (i Sverige)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s