Det mycket trötta eftermiddagsscenariot

Eller, det inte så lyckade eftermiddagsscenariot, ser ut så här:

Bussresa hem från förskolan. Bebis sover i vagnen (så långt är det lyckat, i betydelsen smidigt och smärtfritt för alla inblandade). Nästan 4-åring börjar få väääldigt tunga ögonlock, varpå jag försöker starta upp dialoger om allehanda spännande ämnen, som blodpudding, vad de egentligen gjort på förskolan – ja, med tanke på mina ämnesval så snarkar 4-åringen snabbt den tyngsta varianten av Törnrosasömn.

Utan någon att prata med börjar såklart jag också hänga lite snett på sätet och tappa hakan sådär snyggt som en lätt gör vid eftermiddagslurar på bussar. Vi har för övrigt ingen lång bussresa hem, den tar kanske tio-femton minuter. Så det mest fascinerande i historien är egentligen hur snabbt ett barn kan gå in i djupsömn. För OJ NEJ PANIK här skulle vi visst av. Busschauffören stannar. I övrigt är reaktionsnivån lika med noll. (En mycket stor nolla i fetstil).

Då det här inte är något väldigt ovanligt eftermiddagsscenario, så vet jag av erfarenhet att det finns några akuta åtgärder som underlättar:

1. Medpassagerare rycker in självmant och lyfter upp nästan 4-åring, som vaknar väldigt effektivt av närkontakten med snäll, men främmande tant (ja det är oftast tanter som rycker in).

2. Medpassagerare rycker inte in självmant, varför en i god tid bör delegera ut uppgifter till omgivningen, som: Kan du ta matkassarna tusen tack? Du där får se till att inte bussen åker iväg med den sovande nästan 4-åringen när jag går av med bebis i barnvagn. Och du får gärna vara så snäll och passa bebis i barnvagn medan jag går på bussen för att hämta den fortfarande sovande nästan 4-åringen osv. För att detta ska fungera underlättar det om en själv är vaken en stund före avstigning. Så var inte fallet idag. Idag blev det i stället en abrupt och obekväm tredje lösning (som endast fungerar om en inte har några matkassar eller andra accessoarer).

3. Grabba den overall-bylsiga, väldigt av djupsömn tunga, nästan 4-åringen under ena armen (visualisera Pippi Långstrump under tiden) och ta barnvagnen i andra handen. Låter inte så knepigt, men det är det. Här skulle det underlätta 1. att inte ha en overall av vattenavstötande lite glidigt material. 2. att inte ha en trehjulig vagn att backa ur buss och ner för trappsteg. En trehjuling med svängbart hjul är liksom inte den smidigaste barnvagnsmodellen när en ska balansera på endast framhjulet för att skumpa ner bakdelen. Här är det för övrigt moderna bussar vi talar om, varför är avståndet fortfarande flera mil till landningsbanan? Hur svårt måste det inte vara för någon med rullator?

Hur som helst så blev det ingen smidig landning. Hade den skett på en flygplats hade det förmodligen kommit ett helt gäng utryckningsfordon till undsättning. I den här historien saknades tyvärr den där actionbiten. Här tampades vi i stället på egen hand med ett landningsställ lika stabilt som spaghetti. Vet ni att en nästan 4-åring kan fortsätta sova ståendes (om en hjälper till att stadga upp spaghettibenen)?

Resten av historien är jag för trött att berätta, men den inkluderade tandagnissel, mutor, extra lingonsylt och en ”måla dinosaurier-app” i mobilen.

3 thoughts on “Det mycket trötta eftermiddagsscenariot

  1. Haha Anna du är ju för underbar när det gäller att berätta målande, jag ser preeeecis framför mej hur du menar. Låter som du grejade det hela med bravur trots en lite ostadig landning – medalj till dej (något mammor, och särskilt ensamstående sådana för övrigt borde få varje dag!) Hoppas du också fick sova några timmar sen… Älskar din blogg! Du måste se till att länka hit från tidningen, jag tror du kan få hur många läsare som helst så bra som du skriver!

  2. Pingback: Nej, vi har inte haft inbrott | Ms Octopussy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s